Odchudzanie po ciąży

WąTróBka Duszona W Pomidorach Oraz Papryka I Cukinia SmażOne Z Sosem Serowym.

milkchocolate 30 Lipiec, 2010 11:55 Obiady Stały link Trackbacki (0)

 Pamiętam te dni jak dziś gdy byłam mała mama kazała mi jeść wątróbke , a ja robiłam wszystko żeby nie włozyć jej do ust. teraz jest zupełnie inaczej. wynalazłam sposób na pyszna duszoną wątróbke w pomidorach.

Wątróbka duszona w pomidorach oraz papryka i cukinia smażone z sosem serowym.


Przepis na wątróbkę :


Składniki (na porcje)


Filet 150g wątróbki

½ cebuli

½ pomidora

łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju

przyprawy sól,pieprz, ostra papryka



Wykonanie:


Na rozgrzana patelnie wrzucamy poszatkowana wcześniej cebulkę i wątróbkę. Pod koniec smażenia dodajemy pomidorki obrane ze skóry. Wszystko razem dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min doprawiamy do smaku.


Przepis na smażona paprykę i cukinie w sosie serowym



Składniki (na porcje)


½ cukinii

½ papryki

łyżeczka oliwy z oliwek

bazylia,pieprz,sól

na Sos:

30g sera pleśniowego

dwie łyżki jogurtu naturalnego

łyżeczka masła

zioła, przyprawy ( sól pieprz)


Paprykę i Cukinie kroimy na grube plastry , przyprawiamy i smażymy na oliwie z oliwek na złocisty kolor.

Międzyczasie do rondelka wrzucamy masło i czekamy aż się rozpuści. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i wrzucamy do rondelka wszystko razem mieszamy. Po 3 minutach ściągamy z gazu i dodajemy jogurt naturalny pomieszany z ziołami i przyprawami. Wszystko jeszcze raz mieszamy aż wyjdzie gęsty sos. Nasze warzywa przekładamy na talerz i polewamy sosem. Podajemy z wątróbka duszona w pomidorach.


Pierś Z Kurczaka Z Sosem Pieczeniowym Jasnym I Szpinakiem Z Serem PleśNiowym

milkchocolate 29 Lipiec, 2010 12:00 Obiady Stały link Trackbacki (0)

 Pierś z kurczaka z sosem pieczeniowym jasnym i szpinakiem z serem pleśniowym

Przepis na Pierś z kurczaka:


Filet piersi z kurczaka

łyżeczka oliwy z oliwek

pieprz, sól, ostra papryka, bazylia, curry

2 łyżki sosu pieczeniowego jasnego Winiary ( instant)

filiżankę zimnej wody


Wykonanie:


Pierś wkładamy do woreczka lub owijamy w folię i tłuczemy. Wyjmujemy i smarujemy przyprawami. Na patelnie z oliwą z oliwek wrzucamy naszą pierś i smażymy na złocisty kolor. W tym samym czasie do rondelka wlewamy ½ filiżanki wody i czekamy aż zacznie wrzeć. W drugiej połowie zimnej wody rozprowadzamy nasz sos,aż znikną grudni i się rozpuści. Całość wlewamy do rondelka i mieszamy przez ok. 3 min na małym ogniu. Pierś przekładamy na talerz i polewamy sosem.


Przepis na Szpinak :


200-300g mrożonego szpinaku

½ cebuli

łyżeczka oliwy z oliwek

ząbek czosnku

30g sera plesniowego

sól, pieprz


Wykonanie:


Na patelni z rozgrzana oliwa wrzucamy cebulkę i szpinak. Smażymy przez ok. 7 min aż szpinak zrobi się miękki. Na koniec smażenia dodajemy czosnek, sól i pieprz. Wszystko ze sobą mieszamy i na koniec kładziemy serek pleśniowy pocięty w kostkę.


Pikantne Kotlety Schabowe

milkchocolate 28 Lipiec, 2010 15:47 Obiady Stały link Trackbacki (0)
 Przepis tylko dla osób o mocnych nerwach hehe. Raczej o mocnym podniebieniu.

Składniki: ( na dwie porcje)

2 kotlety schabowe

2 łyżki margaryny

sól, pieprz,papryka ostra, curry, bazylia


Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy margarynę i czekamy aż się rozpuści w tym czasie tłuczemy tłuczkiem kotlety i nacieramy je przyprawami. Po rozpuszczeniu kładziemy kotleciki na rozgrzaną patelnie i smażymy z obu stron na złocisty kolor.

 

 


Ryba W Panierce ZiołOwej

milkchocolate 28 Lipiec, 2010 12:16 Obiady Stały link Trackbacki (0)
 Składniki : ( na jedna porcje)

2 małe kostki dowolnej ryby- w moim przypadku mintaj

1 białko jajka

2 łyżki mąki pszennej

łyżka oliwy z oliwek

oregano, bazylia, majeranek, pieprz ziołowy, koper suszony, sól, papryka ostra,


Wykonanie:

Białko jajka pomieszaj z ziołami i przyprawami. Umyte , ususzone filety panieruj kolejno w mące, białku z ziołami i ponownie w mące. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek lub dowolnego oleju i smaż na nim filety rybne z obu stron na średnim ogniu. Na talerz przenieś porcje ryby podawaj np.: z surówką z białej kapusty i ryżem. Smacznego.

 


Omlet Ze Szpinakiem I Serkiem PleśNiowym

milkchocolate 27 Lipiec, 2010 12:24 Obiady Stały link Trackbacki (0)

a teraz przepis dla tych wszystkich co myśla lub sądza , że szpinak jest niedobry, nudny i niesmaczny . 

Omlet ze szpinakiem i serkiem pleśniowym

 

Składniki : ( na jedna porcje)


250-300g szpinaku mrożonego lub świeżego

Ząbek czosnku

½ średniej cebuli

łyżka oliwy z oliwek

2 jajka

30g sera pleśniowego

przyprawy


Wykonanie:


Na rozgrzana patelnie z oliwą z oliwek wrzucamy posiekaną cebulkę i czosnek. Po chwili dodajemy szpinak. Smażymy mieszając co kilka minut. Gdy szpinak dojdzie do siebie wlewamy na niego dwa wcześniej rozbełtane i przyprawione jajka. Wszystko smażymy aż jajka się zetną. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni nasz omlet posypujemy serem pleśniowym i wkładamy do piekarnika na 5-6 min. czekamy aż się wszystko ładnie zarumieni , a ser stopnieje. Omlet suwamy z patelni łopatką na talerz. Można go udekorować orzechami lub migdałami wcześniej uprażonymi Smacznego.


«Poprzedni   1 2

Powered by LifeType
© 2006 - Design by Omar Romero (all rights reserved)

RANKING STRON. Darmowa reklama w internecie. Darmowe statystyki