Odchudzanie po ciąży

Penne Z Bigosikiem A'la łAzanki

milkchocolate 11 Sierpień, 2010 12:37 Obiady Stały link Trackbacki (0)
 

Składniki : (na porcje)



Szkolaka nieugotowanego makaronu penne pełnoziarnistego

szklanka posiekanej młodej kapusty

pomidor

½ cebuli

marchewkę

oliwa z oliwek

przyprawy

przyprawa do bigosu


Wykonanie:


Kapustę obrać z zewnętrznych liści, opłukać, osączyć, drobno poszatkować. Cebulę obrać, drobno pociąć, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, zeszklić, dodać kapustę. Marchew oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli, pomidora i kapusty. Do rondla wlać szklankę wody, rozkruszyć kostkę warzywną i przyprawę do bigosu, dodać kminek, sól, pieprz, kapustę z warzywami. Gotować na wolnym ogniu około pół godziny. Gdy Kapusta będzie powoli dochodzić do siebie wtedy do osobnego rondelka wsypać penne i gotować ok. 15 minut. Na samym końcu gdy penne i bigosik będą już ugotowane. Połączyć oba składniki i dokładnie wymieszać.


komentarze

  1. ależ mi narobiłaś smaka na młoda kapustę! jeszcze nigdy nie robiłam z niej bigosu, a że makaron to moja miłość to Twoje połączenie wydaje się genialne! :) u mnie bigos zawsze klasycznie coś jak tu http://zszywka.pl/p/przepis-na-pyszny-bigosjednym-z-naj-11723330.html a u Ciebie nawet na fotce wygląda bigosik świeżo i bardzo apetycznie, czego nie można powiedzieć o klasycznym bigosie ;) btw. masz super-apetyczny nickname milkchocolate ;) pozdrawiam!

    Autor Natka — 20 Lis 2014, 15:11


Dodaj komentarz

Dodaj komentarz
 authimage

Powered by LifeType
© 2006 - Design by Omar Romero (all rights reserved)

RANKING STRON. Darmowa reklama w internecie. Darmowe statystyki